Privacyverklaring

Jouw persoonlijke informatie is safe bij Huiszwaluw Home. We delen jouw gegevens niet met andere partijen voor marketingdoeleinden en we houden ons aan de geldende wet rond beveiliging van persoonsgegevens (Verordening (EU) 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG – vaak de ‘GDPR’ genoemd).

Welke persoonsgegevens verzamelen we?
Gegevens die je aan ons meedeelt wanneer je bijvoorbeeld een bestelling plaatst. Het gaat dan om naam, voornaam, leveringsadres, rekening- of kredietkaartnummer.

Daarnaast stuur je ons ook persoonlijke gegevens als je een e-mail stuurt of door middel van cookies. Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door middel van cookies, kan je onze cookie policy raadplegen (zie hieronder).

Aan welke derden worden deze gegevens eventueel doorgegeven?

  1. Leveranciers
    Huiszwaluw Home laat bestellingen door andere bedrijven bezorgen en gebruikt gespecialiseerde dienstverleners om bijvoorbeeld betaaltransacties veilig uit te laten voeren. Standaard laten we onze leveranciers jouw persoonsgegevens alleen gebruiken als dit noodzakelijk is voor de levering van hun diensten.
  2. Aan autoriteiten
    Het is mogelijk dat wij persoonsgegevens delen of doorgeven, inclusief de inhoud van jouw communicatie:
    Om te voldoen aan de wet of te reageren op een juridische procedure of wettelijke verzoeken, met inbegrip van rechtshandhaving en overheidsinstanties;
    Om fraude en technische beveiligingsproblemen te detecteren, te voorkomen of anderszins aan te pakken;

Beveiliging van persoonsgegevens
Wij hechten belang aan de beveiliging van jouw persoonsgegevens. We maken dan ook gebruik van diverse beveiligingstechnologieën en -procedures om je persoonsgegevens op gepaste wijze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik of openbaarmaking. 

Bewaartermijn
We houden jouw gegevens bij voor een termijn van 24 maanden.

Jouw rechten
Je hebt onder welbepaalde voorwaarden de volgende rechten met betrekking tot onze verwerking van jouw persoonsgegevens:

  1. Recht van toegang:
    Je hebt het recht om informatie te krijgen over of er al dan niet persoonsgegevens over jou verwerkt worden en om hier toegang toe te krijgen. Als wij je geen toegang kunnen geven tot jouw persoonsgegevens (bijvoorbeeld omwille van wettelijke verplichtingen), laten wij je weten waarom dat niet mogelijk is.
  2. Recht van verbetering:
    Je hebt het recht om onvolledige, foutieve, ongepaste of verouderde persoonlijke gegevens te laten verwijderen of verbeteren. We zullen deze informatie vervolgens binnen de wettelijk vastgestelde termijnen zo nodig aanpassen of verwijderen.
  3. Recht van wissing:
    Je hebt het recht om in bepaalde gevallen wissing van jouw persoonsgegevens te vragen.
  4. Recht om een klacht in te dienen bij een gegevensbeschermingsautoriteit.

Als je een klacht hebt of bezorgd bent over hoe we jouw persoonsgegevens omgaan, proberen we een oplossing te vinden. Als je vindt dat we jouw klacht of bezorgdheid onvoldoende hebben aangepakt, heb je het recht om een klacht in te dienen bij een autoriteit voor gegevensbescherming over onze verzameling en ons gebruik van jouw persoonsgegevens. Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met je lokale autoriteit voor gegevensbescherming.

Hoe worden je persoonsgegevens beveiligd
Huiszwaluw Home heeft de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging van informatie die zij ontvangt op haar website te voorkomen.

 


 

Deze Cookieverklaring is van toepassing op het gebruik van cookies op deze site.

Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine tekstbestanden die tijdens een bezoek aan een website op je computer of iPad worden opgeslagen. 

Welke cookies gebruikt deze site?
Functionele cookies maken het makkelijker de site te gebruiken (denk aan taalvoorkeuren). Andere cookies maken het mogelijk om door de site te navigeren. Ook zijn er cookies die informatie verzamelen over het gebruik van de site (hoe lang kijk je er naar, kom je terug, etc. Wij gebruiken onder meer Google Analytics. Deze cookies zorgen voor het verzamelen van anonieme gegevens over het gebruik van onze website en het opstellen van bezoekersstatistieken.

Welke categorieën gegevens verkrijgt deze site door gebruik van cookies?
Informatie rond jouw gebruik van deze website (zoals bezochte pagina’s en datum en uur van het bezoek).

Hoe lang wordt cookie-informatie bewaard?
Afhankelijk van het type cookie, worden zij (en de informatie die ze verzamelen) automatisch verwijderd bij het sluiten van je browser (dit zijn de zogenaamde ‘sessiecookies’) of blijven de cookies langer bewaard en kunnen die ook bij een volgend bezoek aan onze website worden gebruikt.

Hoe kun je je cookies beheren?
De meeste browsers aanvaarden automatisch cookies. Je kunt je browser zo instellen dat je gewaarschuwd wordt vooraleer een cookie wordt geplaatst of zodat cookies geweigerd worden. 

Je winkelmandje